SØG - mellem flere end 8 millioner bøger:
Viser: Københavnermysteriet - Jagtens på naturens enhed
Københavnermysteriet - Jagtens på naturens enhed
Frank Madsen, Jens Olaf Pepke Pedersen og Sussi Bech
(2023)
Sprog: Dansk
Detaljer om varen
- Udgiver: (April 2023)
- Forfattere: Frank Madsen, Jens Olaf Pepke Pedersen og Sussi Bech
- ISBN: 9788794015394
Københavnermysteriet er en tegneserie-thriller, hvor handlingen er henlagt til Københavns museer ved nattetide, og hvor hovedpersonerne – og læseren – indføres i fysikkens 2.500 årige historie og kommer på sporet af, hvordan naturens kræfter hænger uløseligt sammen og (måske) udspringer af den samme urkraft.
Handlingen
De fire gymnasieelever Thomas, Astrid, Beck og Guldbrandtsen har dannet den hemmelige loge Per Segnities ad Astra (Med dovenskab mod stjernerne) med det uædle formål at slippe så nemt igennem gymnasiets fysiktimer som muligt. Sammen har de svoret en dyr ed om aldrig at åbne en fysikbog eller aflevere en fysikrapport, de selv har skrevet.
Men en dag modtager de hver et brev fra den mystiske ”F” om at give møde klokken 20 forskellige steder i København. Thomas tropper op på Glyptoteket, hvor han narres til at overvære en forelæsning om, hvordan den moderne fysik bygger på idéer, der opstod i det antikke Grækenland. Da "F" viser sig, ender det med en sporløs jagt gennem Palmehaven, og det eneste udbytte er en ny invitation til endnu et møde. Det samme sker for Guldbrandtsen, der lokkes ned i Frederiksbergs cisterner, Beck op i Rundetaarn og Astrid ind i Det Kongelige Biblioteks læsesal kort før lukketid. De fire beslutter at arbejde sammen om at fange "F".
Sporene fører dem til de historiske lokaler og underjordiske gange på Niels Bohr Instituttet i København og en lang nat, hvor jagten på "F" kulminerer. Om eleverne når at afsløre ”F” og stifte bekendtskab med fysikkens hellige gral i form af den endelige Teori om Alting, skal ikke afsløres her.
60 sider tegneserie + 13 siders illustreret efterskrift om fysikkens 2.500-årige udviklingshistorie fra Thales fra Milet til moderne strengteori.