SØG - mellem flere end 8 millioner bøger:

Søg på: Titel, forfatter, forlag - gerne i kombination.
Eller blot på isbn, hvis du kender dette.

Viser: Flavorama - A Guide to Unlocking the Art and Science of Flavor

Flavorama - A Guide to Unlocking the Art and Science of Flavor

Flavorama

A Guide to Unlocking the Art and Science of Flavor
Arielle Johnson og René Redzepi
(2024)
Sprog: Engelsk
Harcourt Trade Publishers
527,00 kr.
ikke på lager, Bestil nu og få den leveret
om ca. 10 hverdage

Detaljer om varen

  • Hardback: 320 sider
  • Udgiver: Harcourt Trade Publishers (April 2024)
  • Forfattere: Arielle Johnson og René Redzepi
  • ISBN: 9780358093138


An irreverent, accessible, essential guide to the science of flavor and how to use it in your own kitchen, from the food scientist-confidante of some of the world's best chefs, Arielle Johnson, with more than 75 recipes--plus a foreword by René Redzepi.

"Arielle changed the way that I think about flavor, and in these pages, she will do the same for you" (René Redzepi, chef of Noma).

Meet Arielle Johnson--she's a flavor scientist (she loves flavor so much, she got a Ph.D. in the subject). She spends most of her time helping chefs better understand what's going on beneath the hood of flavor and make delicious new foods. Now, with Flavorama, she shares this invaluable knowledge with home cooks everywhere. Mixing equal parts fun and braininess, Arielle dives into how chemistry, sensation, and craft unite to create flavor, distilling what flavor really is (molecules!) and how to get it to work for you (spotting patterns, breaking rules) in an easy-to-digest handbook.

You don't need a lab or a professional kitchen--or even a background in science--to get something out of the science of flavor. With Flavorama, you'll be able to easily finesse flavor while cooking to give any dish a little oomph, easily swap out an ingredient for one you have on hand, use a recipe or technique to improvise something new, or boldly replicate a flavor. Out of basil for pesto Pivot and use mint, shiso, or tarragon--all are members of the same "herbal-aromatic" flavor family--for a new-but-somehow-familiar herb sauce. Or add a drizzle of olive oil and a sprinkling of flaky salt to chocolate ice cream-- a simple hack for deliciously complex flavor. Included are more than 75 recipes so you can hit the ground running with your new science-of-flavor knowledge: 

  • An Algorithm for a Minimalist but Excellent Dressing for Lettuce
  • Umami-Boosted Cacio e Pepe
  • Chilled Soba Noodles with Grapefruit
  • The Meatiest Slow-Cooked Meat
  • Panela-Coconut Iced Coffee
  • Pineapple Caramel Sauce
  • Burnt Scallion Butter
  • Under-appreciated-Spice Pumpkin Pie

Cook with the creativity, confidence, and flexibility of a world-class chef and learn how to unlock the flavor potential of your ingredients, create your own dishes, make your own bitters, ferment your own miso, and much, much more. Charming illustrations and diagrams drawn by Arielle herself accompany this indispensable guidebook to flavor town.

De oplyste priser er inkl. moms

Senest sete

Polyteknisk Boghandel

har gennem mere end 50 år været studieboghandlen på DTU og en af Danmarks førende specialister i faglitteratur.

 

Vi lagerfører et bredt udvalg af bøger, ikke bare inden for videnskab og teknik, men også f.eks. ledelse, IT og meget andet.

Læs mere her


Trykt eller digital bog?

Ud over trykte bøger tilbyder vi tre forskellige typer af digitale bøger:

 

Vital Source Bookshelf: En velfungerende ebogsplatform, hvor bogen downloades til din computer og/eller mobile enhed.

 

Du skal bruge den gratis Bookshelf software til at læse læse bøgerne - der er indbygget gode værktøjer til f.eks. søgning, overstregning, notetagning mv. I langt de fleste tilfælde vil du samtidig have en sideløbende 1825 dages online adgang. Læs mere om Vital Source bøger

 

Levering: I forbindelse med købet opretter du et login. Når du har installeret Bookshelf softwaren, logger du blot ind og din bog downloades automatisk.

 

 

Adobe ebog: Dette er Adobe DRM ebøger som downloades til din lokale computer eller mobil enhed.

 

For at læse bøgerne kræves særlig software, som understøtter denne type. Softwaren er gratis, men du bør sikre at du har rettigheder til installere software på den maskine du påtænker at anvende den på. Læs mere om Adobe DRM bøger

 

Levering: Et download link sendes pr email umiddelbart efter købet.

 


Ibog: Dette er en online bog som kan læses på udgiverens website. 

Der kræves ikke særlig software, bogen læses i en almindelig browser.

 

Levering: Vores medarbejder sender dig en adgangsnøgle pr email.

 

Vi gør opmærksom på at der ikke er retur/fortrydelsesret på digitale varer.