Viser: Videre i teksten - litteraturpædagogiske positioner og muligheder

Videre i teksten - litteraturpædagogiske positioner og muligheder, 1. udgave

Videre i teksten

litteraturpædagogiske positioner og muligheder
Johannes Fibiger, Peter Kaspersen, Ayoe Q. Henkel og Stefan Kierkegaard
(2012)
Sprog: Dansk
Akademica
310,00 kr.
ikke på lager, Bestil nu og få den leveret
om ca. 3 hverdage
  • Klik for at bedømme:
  • 0.0/6 (0 bedømmelser)

Detaljer Om Varen

  • 1. Udgave
  • 301 sider
  • Udgiver: Akademica (Januar 2012)
  • Forfattere: Johannes Fibiger, Peter Kaspersen, Ayoe Q. Henkel og Stefan Kierkegaard
  • ISBN: 9788776758844
Videre i teksten. Litteraturpædagogiske positioner og muligheder beskriver aktuelle litteraturpædagogiske udfordringer og leverer bud på, hvordan disse udfordringer kan tages op. En af udfordringerne er f.eks. litteraturens egen udvikling. På den ene side udfordrer moderne litteratur fiktionsbegrebet og tvinger teorien til at gentænke, hvad fiktion egentlig er, og hvordan fiktionslitteratur spiller sammen med moderne medier.

På den anden side får den ældre litteratur med kanonkrav fornyet legitimitet og tvinger lærerne til at svare på spørgsmålet: Hvordan får man overhovedet børn og unge til at interessere sig for litteratur og til at forstå ældre tekster?
Endvidere udfordrer ny teori, samfundsudviklingen og praktisk erfaring måder og metoder i litteraturundervisningen: Hvordan kan vi udvikle denne undervisning, så den både bliver mere oplevelsesrig og mere lærerig?  

Bogen indeholder femten kapitler, som alle tager udgangspunkt i en udfordring eller et hovedproblem, sådan som det kendes fra den virkelighed, som sætter rammerne om arbejdet med litteratur i undervisningen. Kapitlerne er grupperet under temaerne: Udgangspunkter, Positioner, Metoder samt Perspektiver og udfordringer.

Videre i teksten
. Litteraturpædagogiske positioner og muligheder henvender sig til studerende og lærere i læreruddannelsen, lærere i gymnasiet og på universitetet - og til alle, som interesserer sig for litteraturpædagogik. Den er med en grundig behandling af grundlæggende emner egnet som lærebog, og med sit problemorienterede udgangspunkt støtter bogen udviklingen af en litteraturpædagogik med et professionsrettet perspektiv.
Trustpilot = Fremragende

Studierabat er fratrukket

10% Studierabat er fratrukket de viste priser