SØG - mellem flere end 8 millioner bøger:

Søg på: Titel, forfatter, forlag - gerne i kombination.
Eller blot på isbn, hvis du kender dette.

Viser: Analytisk Talteori

Analytisk Talteori

Analytisk Talteori

Gert Buschmann
(2021)
Sprog: Dansk
Trykværket
169,00 kr.
Bestil nu og få den leveret inden for 2-3 hverdage.

Detaljer om varen

  • Hardback: 107 sider
  • Udgiver: Trykværket (December 2021)
  • ISBN: 9788794058735
Se nærmere på omslaget af denne bog. Det er en visualisering af matematikkens mest gådefulde objekt: Riemanns zetafunktion. I modsætning til de sædvanlige former i matematikken er der noget umatematisk - noget organisk - over disse former. Og de forandrer udseende i al evighed, og det menes, at hvis man går tilstrækkeligt langt ud - længere ud end computerne har regnekraft til - så vil man finde former som afviger stærkt fra omslagets enkle former. Bemærk at kurverne skærer hinanden i nogle lysende punkter som synes at ligge på en ret linje. Dette fænomen fortsætter i det uendelige, og at punkterne ligger på en ret linje er Riemanns Hypotese fra 1859. Riemanns hypotese er aldrig blevet bevist, og da den er en forudsætning for mange påstande i talteorien, må man i disse tilfælde sige: "påstanden gælder på nær Riemanns Hypotese".
Bogen forudsætter en matematisk studentereksamen på højt niveau. Der er talrige illustrationer og udregninger lavet ved programmering helt fra grunden. Programmerne og en kompiler er vedlagt, så den programmerings-interesserede læser kan arbejde videre med dem.
I bogen berøres spørgsmålet om det virkeligt kan være sandt, at der i matematikken kan være sandheder som ikke kan bevises at være sande. Er dette ikke i strid med den opfattelse man altid har haft af matematikken? Dette spørgsmål har forfatteren behandlet mere udførligt i bogen "Pythagoræernes sidste dage i Kroton", Trykværket, 2017.
Meget af stoffet i "Analytisk Talteori" kan i uddybet form findes i "Omvendingsformler for Potensrækker" af Niels-Henrik Aphel, Trykværket, 2021.

Gert Buschmann og Niels-Henrik Aphel optræder i den dokumentariske beretning "Indenfor Murene", forfattet af André Nielsen og udgivet af Trykværket, 2020. Handlingen i denne bog foregår omkring årtusindskiftet, og hovedpersonerne er den stærkt civilisationskritiske Annie Aphel og hendes matematikinteresserede nevø Niels-Henrik Aphel, som på denne tid er 17 år. Han møder matematikeren Gert Buschmann og fortæller denne om en computerundersøgelse han har lavet og som har bragt nogle forbløffende talrelationer for dagen. Og Gert fortæller Niels-Henrik om hvordan han fik ideen til den sære handling i "Pythagoræernes sidste dage i Kroton", og hvordan det kan være, at den blev antaget af forlaget "Gyldendal", men aldrig udkom på dette forlag. Denne episode er medtaget i "Indenfor Murene", fordi den er vand på Annie Aphels mølle.
De oplyste priser er inkl. moms

Senest sete

Polyteknisk Boghandel

har gennem mere end 50 år været studieboghandlen på DTU og en af Danmarks førende specialister i faglitteratur.

 

Vi lagerfører et bredt udvalg af bøger, ikke bare inden for videnskab og teknik, men også f.eks. ledelse, IT og meget andet.

Læs mere her


Trykt eller digital bog?

Ud over trykte bøger tilbyder vi tre forskellige typer af digitale bøger:

 

Vital Source Bookshelf: En velfungerende ebogsplatform, hvor bogen downloades til din computer og/eller mobile enhed.

 

Du skal bruge den gratis Bookshelf software til at læse læse bøgerne - der er indbygget gode værktøjer til f.eks. søgning, overstregning, notetagning mv. I langt de fleste tilfælde vil du samtidig have en sideløbende 1825 dages online adgang. Læs mere om Vital Source bøger

 

Levering: I forbindelse med købet opretter du et login. Når du har installeret Bookshelf softwaren, logger du blot ind og din bog downloades automatisk.

 

 

Adobe ebog: Dette er Adobe DRM ebøger som downloades til din lokale computer eller mobil enhed.

 

For at læse bøgerne kræves særlig software, som understøtter denne type. Softwaren er gratis, men du bør sikre at du har rettigheder til installere software på den maskine du påtænker at anvende den på. Læs mere om Adobe DRM bøger

 

Levering: Et download link sendes pr email umiddelbart efter købet.

 


Ibog: Dette er en online bog som kan læses på udgiverens website. 

Der kræves ikke særlig software, bogen læses i en almindelig browser.

 

Levering: Vores medarbejder sender dig en adgangsnøgle pr email.

 

Vi gør opmærksom på at der ikke er retur/fortrydelsesret på digitale varer.